Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

10o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008 0


10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης : Εικόνες του 21ου αιώνα



Από 7-16 Μαρτίου θα είναι ανοιχτές οι πύλες του φετινού Φεστιβάλ, με νέα αφιερώματα και θεματικές ενότητες, σε έναν θεσμό, που χρόνο με το χρόνο κερδίζει την προτίμηση του κοινού. Με δουλείες που φτάνουν ή ξεπερνούν καμία φορά την αισθητική της επίσημης φιλμογραφίας, τα ντοκιμαντέρ προσφέρουν εικόνες και προβληματισμούς απαράμιλλης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο φετινό φεστιβάλ θα δούμε αφιερώματα για "Τα πρόσωπα του φασισμού" και την προσέγγιση της φύσης, ενώ η γενικότερη θεματογραφία αντλείται από εικόνες που όλοι αντικρίζουμε σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρω(από απλή προτίμηση) τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βλέμμα στην Ασία, την καταγραφή της μνήμης, τις μικρές αφηγήσεις και τη μουσική. Τα αφιερώματα σε δημιουργούς ποικίλλουν και τα masterclass πάνω σε διάφορα θέματα είναι αρκετά. Εγώ θα πρότεινα τα αφιερώματα στον Άρτο Χάλονεν και το Spotlight στα Καναδικά Ντοκιμαντέρ, καθώς και όλες τις εκθέσεις φωτογραφίας του φεστιβάλ που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι. Μη χάσετε και τις δύο συναυλίες που θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την πρώτη στις 11 Μαρτίου με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη και την δεύτερη με τους Σουηδούς Concretes στις 12 Μαρτίου.
Πάτε στο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=607&newsid=896 για να ενημερωθείτε περαιτέρω και να επιλέξετε τι θα δείτε.
Καλή Θέαση!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Τραγουδάκι

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008 0
Και μια που λέμε για τραγούδια, να κι ένα (χαζο)χαρούμενο αλλά γλυκό τραγουδάκι...Enjoy!


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Ατμόσφαιρα

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008 0

Αφού όλοι ασχολούνται με τον έρωτα σήμερα..είπα να κάνω κι γω ατμόσφαιρα. Ένα από τα ομορφότερα κομμάτια, κατά τη γνώμη μου είναι το Djuma Soundsystem - Les Djinns. Κι όταν συνδιάζεται με μαγευτικά τοπία, είναι ακαταμάχητο. Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου έφτιαξε η διάθεση!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

" Picasso, Suite 347"

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008 0

Μια απο τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες εκθέσεις της περιόδου είναι η έκθεση που φιλοξενείται στο Τελόγλειο Ίδρυμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο τίτλος της είναι "Picasso, Suite 347" και περιλαμβάνει 347 χαρακτικά που ο Picasso δημιούργησε το 1968. Τα έργα είναι όλα ενυπόγραφα και η σπουδαία αυτή συλλογή ανήκει στο Ίδρυμα Bancaja Foundation της Ισπανικής Τράπεζας στη Βαλένθια. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Ελσίνκι και η στάση της στην πόλη μας είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε απο κοντά μια διεθνούς βελλινεγκούς εκθέση. Μπορείτε να την δείτε ως τις 16 Απριλίου, οπού λήγει.




Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το http://www.tf.auth.gr/teloglion/default.aspx?lang=el-GR&page=448 .
 
Art Beat and the Universe. ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates