Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Photo exhibition !!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 4
Άκουσα το όνομα μου και γύρισα ενστικτωδώς. Ήταν ο συμφοιτητής μου και φίλος, που με φώναζε για να με προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του, στο art house. Θα ρθω του απάντησα κάπως διστακτικά...
Την επομένη, φόρεσα την καλύτερη μου διάθεση και πήγα. Και πολύ καλά έκανα φυσικά, γιατί η έκθεση ήταν πολύ πιο ωραία απ' ότι φανταζόμουν!!

Οι κούκλες μετενσαρκώνοντας την λανθάνουσα παιδική μας σεξουαλικότητα φωτογραφημένες εν τη "σεξουαλική πράξη" μας έκανα να προβάλλουμε νοερά εικόνες της σεξουαλικής διαδικασίας ως ενήλικες πλέον. Η μετατροπή συμβόλων σε "πραγματικά" πρόσωπα συντελείτε σε μεγάλο βαθμό από τον αριστοτεχνικά δοσμένο χώρο και την αντίθεση φωτός και σκιάς, κάνοντας τες να παίρνουν ζωή. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η έκθεση καταδεικνύει πως η υπερπροσφορά και υπερπληροφόρηση γύρω από το σεξ μας καθιστά πιο πουριτανούς και σίγουρα πιο ανενεργούς σεξουαλικά.

Όσο εγώ κι παρέα μου πίναμε το ποτό μας με φόντο τις φωτογραφίες, διαπιστώσαμε ότι καταλήξαμε να μιλάμε για το σεξ πλέον σε προσωπικό επίπεδο.
Ήταν εντυπωσιακή η επιρροή από την θέαση μερικών παιδικών παιχνιδιών, που μας έκανε να αποτινάξουμε την εσωστρέφεια μας. Η ζωντάνια της αποτύπωσης των παιχνιδιών ως έμβια όντα και η έλλειψη πρόστυχου αισθητικού αποτελέσματος (παρ όλη την λεπτότητα του θέματος) ήταν σίγουρα αίτια για να συζητήσουμε πιο προσωπικά και ανοιχτά ένα θέμα που απεκδύεται σταδιακά του ενδιαφέροντος του.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου και θα δείτε περαιτέρω πληροφορίες στο art house.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Thessaloniki Biennale 2

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 0

Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση της Biennale στην Θεσσαλονίκη, έρχεται η δεύτερη να καθιερώσει τον θεσμό, που ομολογουμένως έλλειπε από την χώρα μας. Από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2009 το κοινό της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να δει έργα από καλλιτέχνες διαφόρων εθνικοτήτων κάτω από τον θέμα ΠΡΑΞΙΣ, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Terry Eagleton "Μετά τη Θεωρία".
Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα ή οι συμμετοχές, αλλά μπορείτε να επισκέπτεστε το Thessaloniki Biennale 2

για περαιτέρω ενημέρωση ή αυτό το blog που θα αναρτώνται σχετικά νέα.
 
Art Beat and the Universe. ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates