Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Χειροκρότημα...

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Αυλαία, προβολείς και τα πρώτα βήματα των ηθοποιών στο σανίδι επιτέλους ηχούν...Είναι ώρα για θέατρο λοιπόν! Και όχι μόνο για μια θεατρική παράσταση, αλλά για τρεις !


Το γνωστό θεατρικό έργο του Τσέχοφ, Ο Γλάρος, ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού. Για την υπόθεση του έργου (αν και νομίζω ότι είναι γνωστή) και περαιτέρω πληροφορίες μπείτε στο http://www.ntng.gr/default.asp?siteID=1&pageid=21&tablepageid=15&langid=1&entryid=382 .


Από το Κ.Θ.Β.Ε. έχουμε και μια πρόταση για μικρούς και μεγάλους, με την παράσταση Όνειρο του Δωδεκαήμερου του Γιώργου Θεοτοκά σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Καλικάντζαροι, ξωτικά, το Δέντρο της Ζωής, που πελεκάνε όλη τη χρονιά και άλλοι παρόμοιοι μύθοι και έθιμα παρουσιάζονται με χιούμορ μέσα από την πένα ενός μεγάλου λογοτέχνη. Ασχέτως ηλικίας είναι ένα ενδιαφέρον έργο με ποικίλα λαογραφικά στοιχεία, που θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι μικρά παιδιά ενθουσιασμένα για τα Χριστούγεννα. Πάτε στο http://www.ntng.gr/default.asp?entryID=404&siteID=1&pageID=21&tablePageID=15&langID=1 για περισσότερα.
Μια εντελώς διαφορετικού τύπου παράσταση θα ανεβεί από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού στο Βαφοπούλειο στις 28 και 29 Δεκεμβρίου. Ονομάζεται "Μην σκοτώνεις τη Μαμά" της Σάρλοτ Κίτλι και αφορά την εσωτερική πάλη και διεργασία τριών γενιών γυναικών με φόντο το πέρασμα ολόκληρου του 20ου αιώνα. Δείτε το site

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=10261
 
Art Beat and the Universe. ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates